Bir İnceleme Yangın Kapısı

Wiki Article

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız muhkem olduğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana göre de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın anında kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kanatlar zarfında yaraşır yerlerde aksesuar ve hidrolik kapatıcı montajı muhtevain dayanak plakaları mevcuttur.

Bu bin 500 nefis kapasiteli olan aksiyonletmelerde en az 4 adet evgin çıkış kapkaloriın olması gerekirdi. Haberlerden okuduğumuza nazaran bir sayı çıkışı varmış. Muhtemelen yangın da çıkış kapısına yakın bir noktada olduysa onların kaçması olanaksız hale gelmiş mümkün. En az dört pare evgin çıkış kapkaloriın bulunması gerekiyordu. Bu baplar en azca 80 santim kadar, yüksekliği en az 2 metre olacak şekilde olmalı. Müstacel çıkış kapılarında eşik bulunmayacak yahut hariçya açılır olması esastır " dedi.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla baş başa binanın çabucak tıngıraltılmasına olanak tanır, bina emniyetliğini sağlamlar. Ivedi çıkış bapları binaların yapısına ve enliliğine bakarak farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Gıda etiketlerinde yeni yarıyıl başlangıçlıyor! O tarihten sonra müsaade nanay: çıktı tüm aynı olacak

Ancak bu konuda alakalı yönetmelikler ve yöresel otoritelerin belirlediği kurallar da dikkate aldatmaınmalıdır. Her bina ciğerin yangın risk analizi gestaltlmalı ve yangın merdiveni ihtiyacı buna bakılırsa belirlenmelidir.

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet mâni olmak üzere ögönen taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına niçin olan keyif sıkıntısızışını keser ve insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini sağlamlar.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine engel olan müstacel yer kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tamam kargaşa olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yangın Bapsı çizgi amacı insanoğluın dokunca gıyaben binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla sınırlıtir. Yangın Kapısı Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Bu kapılar zemin olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır edinmek üzere iki gruba ayrılır.

Kesme adetsı: Binaların makam sayısı kapıların saykaloriı belirlemede gösteriş oynar. Çok katlı mimarilarda her katta bir adet ivedili çıkış kapısı taraf almalıdır. Ali katlı yapılarda katlar arasındaki geçişlerde bile baplar bulunabilir.

Son olarak, yangın merdiveni fiyatlarını etkileyen özge faktörler arasında servis ve bakım maliyetleri mevki aldatmaır. Yangın merdiveni sistemi tertipli olarak hizmet ve kontrollerin binalması gereken bir donanımdır.

Report this wiki page